יש הרבה סרטים שהראיונות תופסים חלק ניכר מזמן המסך. בין אם בסוף רואים את המרואיינים ובין אם רק שומעים אותם ורואים ויזואליה אחרת – מה שהם יגידו, משפיע מאוד על הסרט הסופי. ריכזנו לכם מספר נקודות שיעזרו לכם להוציא את המיטב מהראיון הבא שתעשו:
לרוב אנחנו לא יודעים מה המרואיין שלנו יענה, אבל אנחנו צריכים להתכונן כמה שיותר. זה אומר לקרוא עליו ועל הנושא שעליו הוא ידבר מכמה מקורות, להגדיר לעצמנו את מטרת הראיון, להכין כמה שיותר שאלות מחולקות לפי נושאים, ולחשוב מראש על אפשרויות שונות של תגובה לשאלות שלנו.
לוקיישן בעייתי יכול להרוס ראיון. במידה ואתם לא יכולים לצלם באולפן ניטרלי וצריכים למצוא לוקיישן "אמיתי", חשוב לוודא שיש בו מינימום של הסחות דעת (אנשים עוברים, רעש ממקור חיצוני, טלפונים וכו'), ושהוא ישדר נינוחות למרואיין. שימו לב גם לתאורה שיש במקום וכמה אתם יכולים לשלוט בה. אם יש לכם תאורן להפקה, אז כמובן התייעצו איתו מראש.
חשוב מאוד לדאוג לכך שכאשר המרואיין מגיע לסט הצילומים הכל כבר מוכן. לכן אתם צריכים להגיע ברבה יותר מוקדם ללוקיישן, להקים את הסט, לבדוק את הציוד שלכם, לוודא שהמיקרופונים תקינים ולעשות טסטים לפני שהמרואיין מגיע – גם למצלמות וגם לסאונד. אם כל זה לא יקרה והמרואיין יצטרך לחכות הרבה זמן עד שיתחיל הראיון – זו התחלה ממש לא טובה, וייקח לו זמן "להיכנס לעניינים". אם בכלל.
באופן טבעי נראה לנו הגיוני שראיון צריך להיות מורכב משאלות ותשובות. אבל לפעמים דווקא אם ננהל את הראיון כשיחה טבעית – זה יעזור למרואיין "לצאת" מהסיטואציה של הצילומים, ולפעמים אפילו לשכוח מהצוות והציוד שסביבו.
ואם הגעתם לסוף הראיון ואתם מרגישים שיש כמה תשובות מפוספסות – אל תתביישו לשאול את השאלות האלו שוב, ואפילו נסו למקד את המרואיין לנקודה שאתם רוצים שידבר עליה.
לסיכום: אם תתכוננו מראש כמו שצריך – גם ברמת התחקיר והכנת השאלות וגם מבחינת ארגון הלוקיישן, ואם תנהלו עם המרואיין שיחה נעימה שכוללת את כל הנושאים שרציתם לדבר עליהם – תופתעו לגלות איזה תשובות הם יספקו לכם. ולא לשכוח: חיוך ואוירה טובה תמיד מורידים לחץ, ועוזרים לכל הצדדים.
אם יש לכם שאלות נוספות בתחום, נשמח לעזור. כאן ניתן ליצור איתנו קשר.
שיהיה בהצלחה!